Diagnostiek en behandeling - Apanta Veldhoven

Apanta gespecialiseerde ggz biedt specialistische en intensieve zorg voor complexe psychische en psychiatrische problematiek. 
Met als specialisaties o.a. ontwikkelingsstoornissen (autisme en ADHD), complexe angst en stemmingsstoornissen en eetstoornissen.
In de gespecialiseerde ggz worden alleen nog mensen met hoog risico en/of complexe aandoeningen behandeld, waarvoor zeer specialistische kennis nodig is.

Diagnostiek en behandelplan
Psychodiagnostiek is een belangrijk onderdeel van je behandeling. Gedurende je behandeling is er altijd procesdiagnostiek (samen met je behandelaar probeer je emoties, gedrag en patronen te herkennen, te benoemen en te duiden, soms te classificeren). 

Het kan ook zijn dat testdiagnostiek*  gewenst is, bijvoorbeeld wanneer je onderzoek vraagt naar ADHD of Autisme. Er wordt dan gebruik gemaakt van psychologisch testonderzoek: verschillende vragenlijsten die de achtergrond van jouw klachten en persoonlijkheid in kaart brengen. Samen met de informatie uit de gesprekken kan de behandelaar je klachten plaatsen in een totaalplaatje. Op basis van de informatie die samen ontdekt is, wordt een behandelplan opgesteld.

*Helaas is het momenteel niet mogelijk om cliënten (23 jaar en ouder) aan te melden voor een psychodiagnostisch onderzoek: diagnostiek met als doel om vast te stellen of er sprake is van ADHD of Autisme. De reden voor deze aanmeldstop is dat Apanta de laatste tijd is overstelpt met deze aanvragen. Veel meer dan de capaciteit toelaat. 

Behandelgroepen ASS
Apanta-ggz biedt behandelgroepen speciaal ontwikkeld voor mensen met autisme: 

  • Psycho-educatiecursus "Ik en autisme"
  • Psycho-educatiecursus "Jong en autisme"
  • Partnergroep autisme (voor partners van cliënten)

Ervaringswerkers
Naast begeleiding door hun psychologen, zet Apanta opgeleide ervaringswerkers in. Zij weten als geen ander hoe het is om met een bepaalde stoornis te leven en om therapie te volgen. Ervaringswerkers nemen regelmatig deel aan groepstherapieën en zijn ook beschikbaar voor individuele gesprekken. 
De gesprekken met een ervaringsdeskundige vinden plaats naast de behandeling bij de psycholoog. Het is dus geen vervanging van, maar een extra ondersteuning.

Tijdens het wachten op -de start van- je behandeling, kun je al starten met je herstel. Apanta noemt dit de zelfzorgfase en hierin bieden ze je diverse activiteiten aan: themabijeenkomsten, wandelen, yoga en zingen. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.