Activiteiten, dagbesteding en leren zelfstandig wonen- Papageno Huis

Papgenohuis richt zich met allerlei initiatieven en activiteiten op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme, zoals muziektherapie, dagbesteding en leren zelfstandig wonen. 

Het Papageno Huis helpt jongeren met autisme op weg naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. Veel jongeren met autisme vinden dat spannend en ingewikkeld. Om de drempel te verlagen en ze langzaam te laten wennen aan contacten met anderen, werkt het Papageno Huis vanuit één centrale gedachte: de buitenwereld naar binnen halen.

Er is ruimte voor de meest uiteenlopende activiteiten: van dansen tot kickboksen. Ook zijn er mogelijkheden voor naschoolse opvang van leerlingen die op de middelbare school zitten.

Jongeren kunnen in het Papageno-restaurant werken. In de keuken en in de bediening kunnen de jongeren een cursus volgen die is ontwikkeld met Koninklijke Horeca Nederland (deze geeft zicht op een erkend diploma en dus op regulier werk). In ’t zAaltje helpen ze mee met de publiciteit en kaartverkoop en de inrichting voor de verschillende voorstellingen en presentaties.

Daarnaast biedt Papagenohuis een tijdelijke woonplek voor jongeren die zelfstandig willen leren wonen. Zij worden begeleid door de zorgspecialisten van ’s Heeren Loo. Ook kunnen bewoners die dat willen buddy's krijgen, dat zijn vrijwilligers die hulp geven bij praktische zaken zoals boodschappen doen of de kamer schoonhouden. Beneden is een ruimte waar de jongeren samen kunnen koken, eten, tv-kijken, spelletjes doen en gasten ontvangen.