Ambulante Begeleiding, Verblijf en Dagbesteding - Aan de Hand

Aan de Hand is een Christelijk begeleidingscentrum voor kinderen met autisme of aanverwante psychische aandoening en is aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid. Aan de Hand biedt:

  • Langdurig verblijf met school
  • Langdurig verblijf met dagbesteding
  • Logeeropvang
  • Dagbesteding
  • Ambulante begeleiding 

Aan de Hand beschikt over 25 slaapkamers, waarvan 2 slaapkamers op de begane grond zijn voor mindervalide deelnemers. Daartussenin is een MIVA badkamer met toilet. De deelnemers slapen alleen in een slaapkamer en kunnen gebruik maken van een toilet en/of douche in het centrale gedeelte van de eerste verdieping. In de nacht is er minimaal 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Ondersteuning vindt plaats vanuit de methode Geef me de 5 en Triple C.

Ambulante begeleiding
Naast dagbesteding en logeeropvang voor kinderen met autisme of aanverwante psychische stoornissen bieden ze ook ambulante begeleiding. de ambulante begeleiding vind over het algemeen thuis plaats. 1 van hun medewerkers komt op de afgesproken dag en tijd bij u thuis langs. De eerste 6 weken is een wen periode. Wanneer de wenperiode voorbij is stellen jullie samen een zorgplan op met doelen. In de ambulante begeleiding wordt er gewerkt aan de leerdoelen. De ambulante begeleiders werken met de methode: "geef me de 5" en "plan B". Ze kunnen u tevens helpen om een auti-vriendelijke thuissituatie te creëren.

In al hun activiteiten wil Aan de Hand handen en voeten geven aan hun christelijke visie. Dit komt tot uiting in bepaalde christelijke waarden en normen zoals liefde en respect voor elkaar, het helpen van elkaar, vriendelijkheid, vergeving, aandacht voor elkaar, eerlijk zijn, geduldig zijn en doen wat je beloofd. Dit willen zij in zowel het contact met de kinderen als in het contact met ouders leidraad laten zijn.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.