Begeleid leren programmeren - WIJ programmeren

Bij WIJ Programmeren draait het om (leren) programmeren en het (leren) maken van webpagina’s. In een rustige omgeving met duidelijke structuur kun je naast inhoudelijke vaardigheden werken aan werknemersvaardigheden. De medewerkers (leermeesters) van WIJ Programmeren zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met autisme, maar uiteraard is iedereen welkom.

Er wordt van de deelnemers de nodige zelfstandigheid gevraagd om te leren. Naast het leren van inhoud ligt de nadruk ook op leren leren. De begeleiding is met name op dit laatste aspect. Deelnemers worden aangemoedigd hun vragen eerst zelf proberen te beantwoorden.
Naast de begeleider is er ook hulp via peer-to-peer: Meer ervaren deelnemers helpen de deelnemers die net gestart zijn.

Bij WIJ Programmeren kun je:

  • Websites leren maken (WordPress en ander CMS-en)
  • Leren programmeren in o.a. Java, Python, Javascript/PHP
  • Toewerken naar certificeringen: HTML/CSS, Java (OCA/OCP)
  • Trajectbegeleiding inzetten naar werk als je daar klaar voor bent

WIJ Programmeren is onderdeel van WIJ 3.0 . Dit is een allround organisatie voor activering en re-integratie die dagactiviteiten, toeleiding naar betaald werk en opleiding, trainingen en jobcoaching biedt. Het aanbod is bestemd voor een breed en divers publiek: van mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme tot mensen die van werk naar ander werk willen.