Begeleid werken - Sius

Sius ondersteunt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een beperking en eventueel bijkomende problemen in de hele Achterhoek. Heb je autisme? Bij Sius kunnen ze je op verschillende manieren ondersteunen. 

Begeleid werken
Begeleid werken is beschikbaar voor volwassenen met een beperking (bv autisme) en een indicatie voor dagbesteding vanuit Wmo of Wlz. Via Sius kun je werken bij een bedrijf, een zorginstelling, op een werkplek binnen een woonlocatie of bijvoorbeeld op hun eigen kantoor. Jouw Kans is het team van Sius dat bestaat uit werkcoaches. Deze werkcoaches gaan samen met jou (en je ouders of persoonlijk begeleider) kijken wat je wensen en mogelijkheden zijn in het werk.

Is er een werkplek gevonden? Dan ga je eerst een keer kennismaken en bij interesse een keer een ochtend op proef meedraaien. Je werkcoach gaat beide keren met je mee. Als je het werk leuk lijkt, en de contactpersoon op de werkplek ook verder wil met jou, dan maken jullie samen met de werkcoach afspraken over je werk, de werkdagen en werktijden. Op je werk krijg je een vast contactpersoon, die je helpt om het nieuwe werk en alles wat erbij hoort, te leren. Bij de werkcoach en ook bij de contactpersoon op het werk, kun je met al je vragen terecht.

In het begin gaat de werkcoach met je mee en komt daarna vaak langs. Je werkcoach praat met jou en je contactpersoon en volgt hoe het gaat met jou en je werk. Later komt de werkcoach steeds minder vaak en als het kan doe je het werk uiteindelijk helemaal zelfstandig.