Begeleiding, jobcoaching - Autisme Praktisch

Hélène Vrij van Autisme Praktisch biedt praktische en positieve hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Zij werkt hierbij altijd met een maatwerkcombinatie van de Feuersteinmethode, Mediërend Leren®, IkLeerAnders (bij beelddenken) en GeefMeDe5. 

Aanbod:

 • Jongeren: ASS-begeleiding alledaagse situaties, structuur
  Bij Autisme Praktisch helpt Hélène Vrij je met de begeleiding in alledaagse situaties, succesvol communiceren, het opzetten van een dagstructuur en het leren leren… zo ga je steeds meer vaardigheden beheersen en krijg je plezier in plaats van frustratie. En je staat niet alleen: met haar ouderbegeleiding en leerkrachtbegeleiding werkt ze aan de leer- en leefomgeving die het best werkt: op een heel praktische en positieve manier.
  Want soms is het goed te leren hoe je ergens het best mee om kunt gaan, en soms is het beter om in de omgeving dingen te veranderen. En dat doen jullie samen: met heldere communicatie.
   
 • Volwassenen: ASS-begeleiding alledaagse situaties, jobcoaching
  Bij Autisme Praktisch pakken ze de dingen in de praktijk aan. Zowel thuis als op het werk: juist bij die alledaagse dingen zijn structuur en regelmaat belangrijk, net als inzichten in sociale interactie, omgaan met financiën, wat is normaal en wat niet, of hoe maak ik goed contact met andere mensen. Met autisme denk je vaak in uitersten (het zwart/wit-denken). Samen gaan jullie op zoek naar het grijze gebied en leer je hoe je anders naar dingen kunt kijken. Dat brengt ook nogal eens een meer positieve kijk op de wereld met zich mee, en da’s een heerlijke bonus.

  Op het werk en in 1-op-1-gesprekken analyseert Hélène Vrij al doende samen met jou het werkproces en randvoorwaarden, sociale interactie en structuur. Je leert hoe je zaken die belemmeren anders kunt benaderen en aanpakken – of ter sprake brengt zodat er iets kan veranderen. Daarbij gaat ze uit van jouw talenten en mogelijkheden. Zo ontwikkel je motivatie en werkplezier… en kun je optimaal functioneren.


   

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.