Behandelaanbod voor jongvolwassenen én ouders - Dimence Almelo

Wanneer je klaar bent met de middelbare school, zo rond je 17e levensjaar, kom je voor nieuwe keuzes te staan. Studeren of werken? Thuis wonen of uit huis? 
Wanneer je Autisme en/of ADHD hebt, zijn deze keuzes vaak extra ingewikkeld. Het kan dan ook flinke spanningen opleveren thuis, op school of op je werk. De kans dat er bijkomende psychische problemen ontstaan, zoals verslaving of depressie, is ook groter. De nieuwe behandeling voor Jongvolwassenen is ontwikkeld om deze jongeren te helpen grip op hun leven te krijgen en behouden.
Deze behandeling is een aanbod van het Team Ontwikkelingsstoornissen (TOS) van Dimence. 

Behandeling
De behandeling voor jongvolwassenen is een combinatie van gesprekstherapie en non-verbale therapie, die zowel individueel als in groepsverband wordt aangeboden. I
ndividueel wordt psycho-educatie (online of face-to-face), CGT, EMDR, apps en e-modules aangeboden. In de groep is het ook mogelijk om psycho-educatie te volgen. Daarnaast zijn er diverse modules zoals Communicatie, COMET (bij een negatief zelfbeeld), VRIS, overprikkeling voorkomen en Verslaving.

Ouders
De ouders worden vanaf de eerste dag betrokken bij de behandeling. De problemen van het kind zijn namelijk niet los te zien van het systeem eromheen. Ouders worden in deze fase gevraagd de opvoeding wederom aan te passen van zeer gestructureerd naar meer ruimte geven, met aandacht voor specifieke ontwikkelingsaspecten. 
Wanneer jongere, ouder(s) en hulpverlener goed samenwerken, is de kans groot op een geslaagde behandeling.

Aanmelden
Wanneer een jongvolwassene wordt aangemeld, wordt deze door een screener van de teams Ontwikkelingsstoornissen beoordeeld. Pas na de intake wordt een advies gegeven over het vervolgtraject.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.