Behandeling (jongeren)- Leo Kannerhuis -Youz

Het Leo Kannerhuis is onderdeel van Youz en is een behandel- en kenniscentrum voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) én andere psychiatrische of gedragsproblemen. 

Deze locatie heeft twee afdelingen:

  • een polikliniek en deeltijdbehandeling voor jongeren (14 / 18 tot en met 23 jaar)
  • een polikliniek voor volwassenen (vanaf 24 jaar). 

Behandelaanbod Jongeren

  • Ambulant: Polikliniek
    De polikliniek biedt diagnostiek, advies en consultatie en diverse vormen van ambulante behandeling. Een poliklinische behandeling betekent doorgaans dat een jongere (en zijn/haar systeem) maximaal één tot twee keer per week naar het Leo Kannerhuis komt om daar gezamenlijk met de behandelaar te werken aan zijn/haar behandeldoelen.
     
  • Ambulant: Deeltijd
    De afdeling richt zich op cliënten vanaf 14 jaar met complexe autismeproblematiek, vaak samenhangend met een co-morbide stoornis en/of systeemproblematiek.
    Een belangrijke reden voor behandeling is het weer op gang helpen van de ontwikkeling van jongeren/ jong volwassenen bij wie dit in de reguliere geestelijke gezondheidszorg (GGZ) niet lukt.
    Doel van de behandeling is om stagnatie op te heffen en te kijken hoe iemand verder in ontwikkeling kan komen. Duur: 9 maanden gemiddeld, 2 daagse behandeling.
     
  • Trajectbureau
    Het trajectbureau houdt zich bezig met onderzoek / begeleiding en geeft advies op gebied van opleiding en arbeid (in de breedste zin) voor jongeren en volwassenen met autisme.
    Voor cliënten met ASS die meer inzicht willen krijgen in wat de mogelijkheden zijn op het gebied van daginvulling en/of zijn vastgelopen op het gebied van daginvulling.


 

Lid van

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.