Boeien! kinderen en jongeren met autisme motiveren - Kobe Vanroy

Boeien!
kinderen en jongeren met autisme motiveren

Waarom doen mensen eigenlijk wat ze doen? Waar halen we onze motivatie vandaan? En gebeurt dat op dezelfde manier bij kinderen en jongeren met autisme?*

Dagelijks krijgen kinderen en jongeren met autisme allerlei taken voorgeschoteld, zowel thuis als in de klas: de vaat doen, hun kamer opruimen, huiswerk doen, een toets maken enzovoort. Soms wordt het zonder morren gedaan, maar regelmatig merken onderwijsprofessionals en ouders weerstand. ‘Hij wil niet’, ‘Ze vindt het maar stom’, ‘Hij vindt alles saai’, ‘Het boeit hem niet’ … De motivatie is soms ver te zoeken.

Als geschiedenisdocent liep Kobe Vanroy tegen dezelfde hindernis aan. Hij vroeg zich dan ook af: hoe kan ik leerlingen met autisme wél motiveren voor mijn vak? Geïnspireerd door de zelfdeterminatietheorie, de positieve psychologie, oplossingsgericht werken en … de geschiedenis, helpt hij in dit boek ouders en leraren om kinderen met autisme te motiveren. Wat helpt, en hoe pak je dit dan autismevriendelijk aan?

De praktijktips in dit boek zijn zowel thuis als op school te gebruiken. Ze zijn bedoeld voor alle begeleiders die leven of werken met kinderen en jongeren met autisme, zoals ouders, leraren uit verschillende onderwijsniveaus, ambulant begeleiders, mentoren en coaches.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.