Boek - Bep en Bas gaan met de boot - Eric van Gils

Bep en Bas 1 - Bep en Bas gaan met de boot
Speciaal voor jonge kinderen met autisme

In dit boekje beleven Bep en Bas een spannend avontuur met de boot. Ze gaan naar het strand en zien de zee, de haven en het dorp. Ook komen ze een meeuw tegen en bouwen ze een kasteel op het strand. Aan het eind zijn Bep en Bas weer thuis.

Over de auteur
Eric van Gils is geboren in 1960 zijn hele leven wist hij dat hij anders was, maar niet waarom en waardoor. Pas na de geboorte van zijn zoon Daan, die al vroeg de diagnose autisme kreeg, begon hij dingen in het gedrag van zijn zoon te herkennen. In 2014 kreeg hij zelf de diagnose autisme. 
Hij schrijft de boekjes over Bep en Bas omdat hij uit eigen ervaring en die van zijn zoon 'weet' dat kinderen met deze diagnose behoefte hebben aan structuur, regelmaat, patronen en herhaling. 

Opbouw van de verhalenreeks Bep en Bas
Het begin en het einde van alle verhalen komen in grote lijnen overeen. De opbouw blijft ook hetzelfde bij elk verhaal. Elke laatste bladzijde tekst en elke laatste illustratie is in elk boekje hetzelfde, zodat de kinderen ' weten' dat het verhaal is afgelopen. Deze elementen brengen rust in het verhaal. 
De prachtige illustraties van Gemma Reuten vertalen precies de gedachten en ideeën van de schrijver. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.