Dagbesteding jeugd - Zorgboerderij de Marke

Zorgboerderij de Marke is op zaterdag speciaal geopend voor jeugd (met autisme) met een gemiddeld tot hoog IQ die in het dagelijks leven moeite ondervinden in hun sociale contacten en het doen van activiteiten anders dan op een pc, telefoon of tablet.
Activiteiten op de boerderij: zorgen voor de dieren, werken in de moestuin of kas, verwerken van eigen groenten en fruit, wandelen met de honden of de alpaca's. Ook kun je in de gezellige binnenruimte ontspannen met een krant of tijdschrift, creatief bezig zijn, een puzzel maken, een spel doen met elkaar of een andere activiteit ondernemen.
Af en toe wordt op zaterdag samengewerkt met MTB-Xtra en kun je onder hun begeleiding deelnemen aan een mountainbiketocht. Fietsen en helmen worden dan geregeld.

Er wordt naar gestreefd een prikkelarme boerderij/omgeving te zijn. Er is in principe plaats voor 5 jongeren per dagdeel. Voor de begeleiding aan de jeugd wordt Zorgboerderij de Marke ondersteund door drs.Patricia Oosterhof, orthopedagoog bij Ik ben ik! uit Eext.