Dagbesteding op maat - Dichtbij dagbesteding

Dichtbij Dagbesteding biedt kleinschalige dagbesteding op maat aan jongeren en (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek met een normale tot bovengemiddelde intelligentie, met een (chronische) afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgebied is Regio Eemland

Wij bieden dagbesteding op maat op de manier die past bij jou. Daarmee bedoelen we dat we écht contact met je hebben, goed naar je luisteren en er voor je zijn. In een begeleidingsplan spreken we af op welke manier we jou het best kunnen helpen. De nadruk bij de dagbesteding ligt op: wat kan ik, wat wil ik, waar ben ik goed in en welke ondersteuning heb ik hierbij nodig?

Samen bepalen we welke activiteiten jij gaat doen om je talenten verder vorm te geven. Samen ga we daarmee ook aan de slag. Op die manier werken we samen aan een beter functioneren. Bij Dichtbij Dagbesteding richten we ons op jouw talenten en interesses, op datgene waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen en helpen we jou je hierin verder te ontwikkelen in jouw eigen tempo, zonder druk.

Wij bieden geen standaard activiteiten, maar maatwerktrajecten. Dit houdt in dat iedere cliënt aan zijn/haar eigen project werkt. Zo kan er door cliënten o.a. gewerkt worden aan: een eigen you-tube kanaal; het ontwerpen van een eigen escape-room; het maken van zelf ontworpen meubels van pallethout; het bakken van taarten; het maken van eigen sieraden en kleding en alles wat je maar kunt bedenken binnen de praktische mogelijkheden van onze locatie.

Weet jij nog niet goed wat je leuk vindt, wat jouw talenten zijn, dan zoeken we samen met jou naar jouw specifieke mogelijkheden en talenten. Dit doen we met warmte, betrokkenheid en professionaliteit. Wij bieden dagbesteding in een veilige en vertrouwde omgeving met vaste begeleiders.

Ons doel is dat jij ontdekt wie je bent en wat jouw talenten zijn en dat je deze talenten op je eigen manier en in jouw eigen tempo vorm kunt geven. Doordat we ons richten op dat waar jij goed in bent en je daar met plezier mee bezig kunt zijn, kom je beter in je vel te zitten en kunnen we de negatieve cirkel, die vaak is ontstaan door negatieve ervaringen (op bijv. school, studie of werk) omdraaien naar een positieve cirkel.