Dagbesteding, sociale activering - Leerwerkbedrijf Oostereiland (LWBO)

Leerwerkbedrijf Oostereiland (LWBO) is een nautisch leerwerkbedrijf die zorg, dagbesteding, leer- en werkbegeleiding en sociale activering op maat aanbiedt aan mensen mensen die geen betaalde baan hebben en/of (deels) niet naar school kunnen. Bijvoorbeeld door autisme of een verstandelijke, psychiatrische- of andere beperking.

Het LWBO is er voor mensen die van schepen houden en van buiten zijn en die met hun handen willen werken. En voor mensen die het leuk vinden om onder begeleiding nieuwe dingen te leren. En tussendoor ontspannen kan ook.

Locaties

De hoofdlocatie van het LWBO is gevestigd op de zeilklipper Jacoba in de binnenhaven van Hoorn. Naast de Jacoba ligt het motorschip de Twee Gebroeders. Dat is het werkschip. Verder heeft het LWBO ook een aantal kleinere boten, waar deelnemers bijvoorbeeld vuil mee vissen, boten hozen en gewoon stukjes gaan varen. 

Op locatie De Schelp wordt op een arbeidsmatige en projectmatige manier gewerkt in een scheepsloods. De zwaardere klussen worden hier uitgevoerd zoals lassen en het opknappen van boten.

 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.