Dagbesteding (VB en/of autisme) - SIG

De SIG is een professionele organisatie voor mensen met een beperking en/of autismeverwante stoornis in Midden- en Zuid-Kennemerland (tussen Alkmaar en Haarlem-Zuid/Heemstede). De SIG biedt kleinschalige begeleiding op maat op alle levensgebieden.
SIG heeft o.a. circa 20 kleinschalige, op de samenleving georiënteerde dagbestedingsprojecten. Deze zijn toegankelijk voor cliënten uit alle gemeenten in het SIG verzorgingsgebied.

Dagcentrum en externe dagbesteding
De SIG ontwikkelt dagbesteding volgens een bijzonder concept voor mensen met een verstandelijke beperking/autisme spectrumstoornis. Met een diversiteit aan kleinschalige, veelal ambachtelijke projecten en variatie aan werkzaamheden binnen de projecten komt SIG optimaal tegemoet aan de uiteenlopende, ontwikkelingsgerichte hulpvragen.

In het dagcentrum Wisselwerk in Beverwijk biedt SIG cliënten een scala aan lerende, ambachtelijke activiteiten onder één dak: diverse creatieve ateliers, een bakkerij, een inpakafdeling, een rustige groep CreaMix en een structuurgroep.
Dagbesteding Wisselwerk coördineert ook de externe SIG dagbesteding, zoals de SIG-winkels, het beheer van kinderboerderij Dierendorp, de groenwerkzaamheden in de regio, de horecagroep en de Buurtwinkels in Haarlem-Noord en Beverwijk.

Cliënten kunnen door parttime deelname zelf een gevarieerd dagbestedingspakket samenstellen, dat optimaal tegemoet komt aan hun wensen en mogelijkheden.

Eigen vervoer
De SIG organiseert zelf het vervoer van cliënten van en naar de dagbesteding. Er rijden eigen busjes, met vrijwilligers als vaste chauffeurs en bijrijders.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.