Dagbesteding Zorgboerderij Chaamdijk - Amarant

Amarant is de grootste zorgverlener voor mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel in Noord-Brabant.

Bij Zorgboerderij Chaamdijk kun je terecht voor arbeidsmatige, activerende en belevingsgerichte dagbesteding. De groep cliënten is heterogeen. Chaamdijk is er voor mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking, maar ook voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of autisme. Voor jong volwassenen tot ouder wordend. 
Het is een pré dat cliënten affiniteit met het buitenwerk van het boerderijleven hebben. 

Iedere cliënt wordt op zijn/haar niveau begeleid en gestimuleerd. Het persoonlijk plan met ondersteuningsvragen dient als leidraad. De cliënten geven, wanneer mogelijk, aan wat ze willen doen en willen leren. Begeleiding houdt nauwlettend in de gaten dat cliënten niet worden overvraagd, maar wel met regelmaat worden uitgedaagd om ontwikkelingsmogelijkheden te blijven stimuleren.

Er wordt gewerkt in drie groepen. Voor iedere groep wordt steeds gekeken naar een goede onderlinge balans. Iedere groep heeft duidelijke (werk)taken die zorgen voor structuur in de dag.

Zo maar een greep uit de taken;

  • Dieren verzorgen; voeren, knuffelen, stallen en hokken uitmesten en schoonmaken
  • Werken in/bij de kas; verwerken van brood als voer voor de dieren, werken in de moestuin (zaaien, oogsten, wieden, schoffelen), verwerken van verschillende groenten voor eigen gebruik. 
  • Onderhoud op het terrein; snoeiwerkzaamheden, reparaties, opknapwerk

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.