Dagopvang met ezels - Zorgboerderij Asini

Zorgboerderij Asini biedt dagopvang voor iedereen die om welke reden dan ook niet goed mee kan in de maatschappij. Asini  biedt een veilige plek bieden, waar iedereen ongedwongen zichzelf kan zijn, tot rust kan komen en zich kan ontwikkelen tot het individu dat hij/zij wil zijn.

Momenteel bieden ze dagopvang aan jongeren en volwassenen met ASS, verstandelijke beperkingen, NAH, lichte psychische problematiek en ontwikkelingsproblematiek. Ze zijn er echter voor alle jongeren en volwassenen die extra begeleiding nodig hebben. Bij Asini kijken ze namelijk niet naar je beperkingen, maar juist naar wat je wel kunt. Wanneer je je aanmeldt, kijken ze samen hoe jij je dag wilt invullen en in welke groep je het beste past. Onze jeugdgroep op de zaterdag bestaat uit jongeren in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar. Onze volwassenengroep bestaat uit mensen in de leeftijd tussen 19 en 55 jaar.

Door de kleine groepen en de korte lijnen met de begeleiding kan er voor elke deelnemer een programma op maat aangeboden worden. Daarnaast zijn er een aantal vaste vrijwilligers. Dit biedt rust en de mogelijkheid om een vertrouwensband op te bouwen. De begeleiding kan bestaan uit groepsbegeleiding (dieren verzorgen, werken in de tuin, koken en bakken in de keuken, creatief aan de slag, wandelen in de natuur en spelen en spelletjes doen), individuele begeleiding of een combinatie hiervan.

Op de boerderij zijn ezels die in hun gedrag duidelijk en voorspelbaar zijn. Dit is rustgevend voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Ezels accepteren je zoals je bent, met al je sterke en zwakke kanten. Vanwege hun trouwe karakter ontstaan er vaak hechte vriendschappen tussen de ezels en de deelnemers. Deelnemers die moeilijk te motiveren zijn, willen wél iets doen voor ‘hun’ ezel. Deelnemers die zich afsluiten van de buitenwereld, komen via de ezel weer in contact met hun omgeving.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.