Diagnostiek en behandeling volgens Socioschema - De Autismespecialist Utrecht

Steeds meer onderzoek laat zien dat het denken over autisme een andere koers in zou mogen slaan, namelijk die van autisme als een vertraging én een versnelling in plaats van een defect. Dit veranderde inzicht heeft gevolgen voor de diagnostiek en behandeling. Er is op dit moment een overkoepelende theorie die recht doet aan de fundamentele diversiteit van autismespectrumstoornissen; dat is de theorie van het Socioschema met als kern deze vertraagde en versnelde ontwikkeling tegelijk.

De Autismespecialist werkt met Zorgprofessionals die deze manier van denken als uitgangspunt gebruiken tijdens de diagnostiek en bij de behandeling. Zij merken dagelijks dat dit aansluit, mensen raakt en dat dit principe klopt.

Specialismen:

  • De Autismespecialist biedt precisiediagnostiek, met speciale aandacht voor vrouwen met een vermoeden van autisme of ADD.
  • Met name de differentiatie tussen AD(H)D, HSP en 'subtiel' autisme is de expertise van deze praktijk. Indien u alleen de vraag heeft of er sprake zou kunnen zijn van ADHD of ADD kunt u ook bij hen terecht. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.