Documentaire - Mijn vriendin heeft autisme - Vet Gezellige Docs

Hoe is het om autisme te hebben? Hoe is het om autisme te hebben als vrouw? En hoe is het om op latere leeftijd gediagnosticeerd te worden met autisme? Op deze (en meer) vragen zoekt documentairemaker Alwin (op Youtube en Instagram ook wel bekend als 'Vet Gezellig') een antwoord. Dit doet hij samen met zijn vriendin Ghislaine, die zelf autisme heeft.

Inhoud
Ze bespreken verschillende onderwerpen; hoe is het voor hem om een relatie te hebben met een vrouw met ASS en klopt het beeld wat de maatschappij heeft van autisme? Ook spreken ze met een psycholoog en autisme coach. Waarom ontvangen vele vrouwen eerst een foutieve diagnose? Bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, ADD of persoonlijkheidsstoornis? Wat maakt het diagnose traject toch zo lastig? 

Ghislaine vertelt onder andere waarom zij het lastig vindt om te vertellen dat ze autisme heeft. Ze loopt aan tegen vooroordelen die bestaan over autisme (denk aan het hebben van een ontwikkelingsachterstand, weinig aandacht hebben voor anderen en een gesprek niet op gang kunnen houden) en dat deze door de media in stand worden gehouden (neem bijvoorbeeld Sheldon uit The Big Bang Theory). Vooroordelen die helemaal niet op haar van toepassing zijn... 

Waarschuwing: in de documentaire wordt kort gesproken over zelfdoding. Worstel jij met gedachtes hierover en/of heb je de behoefte om de dood te bespreken? Je kunt altijd terecht bij 113.nl.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.