Individuele begeleiding - Doel Delfland

Doel Delfland is een onderdeel van GGZ Delfland. Als je in behandeling bent bij GGZ Delfland, bijvoorbeeld voor psychische problemen bij autisme, of een Wmo-indicatie hebt, biedt Doel Delfland je een zinvolle dagbesteding of begeleiden ze je naar werk. Ze bieden woonbegeleiding en beschermde woonvoorzieningen. Daarnaast helpen ze je problemen op te lossen die je belemmeren actief deel te nemen aan het dagelijks leven.

Individuele begeleiding 
Als je bij GGZ Delfland in behandeling bent of een Wmo-indicatie hebt, kun je begeleiding krijgen naar zinvolle dagbesteding, begeleiding naar (vrijwilligers)werk of begeleiding op andere levensgebieden. Zo helpen we je weer actief deel te nemen aan de maatschappij.

  • Kortdurende begeleiding als je in behandeling bent
    Tijdens je behandeling kun je deelnemen aan een kortdurend individueel begeleidingstraject. De eerste gesprekken staan in het teken van kennismaken, het in kaart brengen van jouw persoonlijke situatie en het formuleren van hulpvragen op verschillende leefgebieden. Je maakt een individueel plan met duidelijke doelen en stappen die nodig zijn om deze doelen te bereiken.

  • Begeleiding als je een Wmo-indicatie hebt
    De zorg- en activeringscoaches kunnen je helpen op basis van jouw talenten en mogelijkheden stappen te zetten en helpen je bij problemen op verschillende levensgebieden. Denk aan hulp bij passende dagbesteding, financiën, huishouden, administratie en contact met instanties, maar ook hulp bij geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid en sociaal sterker worden.

  • Begeleiding richting werk: individuele plaatsing en steun (IPS)
    Wanneer je onder behandeling bent bij GGZ Delfland en aan het werk wilt, kun je begeleiding krijgen van een IPS-trajectbegeleider. De trajectbegeleider helpt met het zoeken, vinden en behouden van betaald werk. Een IPS-traject duurt maximaal 3 jaar.
    Voor een IPS-traject kun je in aanmerking komen als je onder behandeling bent bij GGZDelfland en een WIA-, Wajong- of Ziektewetuitkering hebt. Ook is het vanuit sommige gemeenten mogelijk om een IPS-traject te volgen. Vraag je behandelaar om meer informatie of een verwijzing.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.