Jongerencafé - ChillAut Gorinchem

ChillAut is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme (ASS).
Dit jongerencafé biedt een gezellige en veilige plek waar jongeren met ASS zich ook op sociaal gebied kunnen ontwikkelen. Een paar ingrediënten van de avonden: gezelligheid, snacks en drankjes, samen en bordspel doen, pokeren, biljarten of ‘voetbaltafelen’. Op andere tijden zijn er af en toe uitstapjes zoals naar een escape room, boogschieten, karten, bowlen, etc.

ChillAut wordt 2 keer per maand op vrijdagavond georganiseerd: eens in de maand in de Noorderberg te Leerdam, de andere keer aan de Schelluinsestraat 28 te Gorinchem. De ruimten en de uitrusting zijn verschillend, maar de bedoeling en de organisatie zijn op beide locaties hetzelfde.
Op de website kun je onder 'programma' de data en locaties zien Programma – ChillAut (chillaut-leerdam-gorinchem.nl) 

Als je binnenkomt kun je gelijk een drankje krijgen. Er worden geen alcoholische dranken geschonken. Daarna kun je kiezen wat je wilt doen. Er is altijd wel iemand die met je mee wilt doen. Halverwege de avond is er een pauze. 
Soms is er een speciale avond, zoals bijvoorbeeld een filmavond. Dit wordt van tevoren bekend gemaakt.
Verder zijn er tijdens elke avond begeleiders van het team van ChillAut aanwezig. Bij deze begeleiders kun je altijd je vragen of opmerkingen kwijt of een spelletje met ze doen