Kleinschalig wonen met dagbesteding locatie Overtoom - Amsta

Amsta biedt zorg en ondersteuning aan iedereen in Amsterdam die om welke reden dan ook niet in staat is zijn of haar leven op eigen kracht vorm te geven. Aan ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ook de mensen met complexe ondersteuningsvragen, die moeilijk ergens een plek vinden, zijn welkom bij Amsta. 

Kleinschalig wonen met dagbesteding 
Midden in Amsterdam, aan de Overtoom met het Vondelpark als achtertuin, ligt locatie Overtoom. Hier wonen kinderen, jongeren en volwassenen met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen in een prettige, kleinschalige en beschermde omgeving.
Deze locatie heeft acht kleinschalige woongroepen met negen tot veertien bewoners. In sommige groepen wonen jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking én autisme. De begeleiding is gericht op de behoeften van de bewoners en verschilt dus per groep.

Op het terrein van de locatie is een grote binnentuin met hobbyboerderij en een speciale speeltuin. Ook worden er regelmatig activiteiten en uitstapjes georganiseerd. Bovendien beschikt locatie de Overtoom over een eigen specialistisch dagbestedingcentrum. Iedere groep heeft toegang tot tuin of ruim balkon.