Levensloopbegeleiding - De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde biedt ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum. Deze ondersteuning ontvangen ze thuis, waar ze zelfstandig of in een gezin wonen. Er wordt ook ondersteuning geboden bij probleemgedrag en/of psychiatrische stoornissen die gepaard gaan met autisme.

Autisme heb je een leven lang. Mensen met autisme kunnen zich anders ontwikkelen dan leeftijdsgenoten zonder autisme. Dit brengt specifieke mogelijkheden en uitdagingen met zich mee, die per persoon met autisme verschillen en in elke levensfase anders tot uiting kan komen.

De ambulant levensloopbegeleiders bieden individueel maatwerk die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Samen met de cliënt gaan wij voor de juiste balans tussen draaglast en draagkracht, om van daaruit te werken aan een zo groot mogelijke zelfredzaamheid op de verschillende levensdomeinen. Het netwerk van de cliënt is een belangrijk onderdeel in deze samenwerking. De levensloopbegeleider denkt in mogelijkheden en richt zich, naast de uitdagingen die gepaard gaan met autisme, ook op de persoonlijke kwaliteiten.

Om levensloopbegeleiding in de thuissituatie te kunnen ontvangen, is er een beschikking vanuit de gemeente nodig.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.