Logopedie en vroegsignalering autisme - Praktijk voor Logopedie 'de Leyens'

In Praktijk voor Logopedie 'de Leyens' behandelen de logopedisten volwassenen en kinderen met de meest uiteenlopende hulpvragen op het gebied van spraak-, taal-, stem-, gehoor-, slik, eet en/of drinkproblemen.

Een logopedist is één van de eerste zorgverleners die kenmerken van autisme kan herkennen bij uw kind. Immers, voor eet- en drinkproblemen en communicatieproblemen zoekt u hulp bij de logopedist.
Daarom hebben een aantal logopedisten in deze praktijk zich gespecialiseerd in het vroegsignaleren van kenmerken van autisme. Zij adviseren u in verdere onderzoeken rondom autisme door andere professionals en zij begeleiden u en uw kind op het gebied van eet- en drinkproblemen.
Daarnaast behandelen zij, indien mogelijk, de taal- en spraakontwikkeling, de mogelijkheden hangen af van de ernst van het autisme.

De praktijk biedt ook zorg aan oudere kinderen en volwassenen met autisme. Het behandelplan wordt altijd samen met u op maat gemaakt, waarbij communicatie en participatie centraal staan.

De locaties in Zoetermeer (de Leyens en Oosterheem) zijn gevestigd in een kinderpraktijk of een gezondheidscentrum in Zoetermeer, waardoor de logopedisten gemakkelijk kunnen samenwerken met kinderartsen en/of huisartsen, (ABA-)psychologen, orthopedagogen, fysiotherapeuten en diëtisten.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.