Lotgenotencontact - Authos

Authos is een lotgenotengroep voor mensen met lichte vorm van autisme. Voor mensen met autisme is het vaak moeilijker om met andere mensen contact te leggen en/of te onderhouden. Authos biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe, gelijkgestemde mensen te leren kennen.

De deelnemers van Authos organiseren zelf contact- en activiteitenavonden. De avonden worden begeleid door een aantal ervaren vrijwilligers. Contactavonden vinden plaats op de eerste dinsdag van de maand.  Activiteitenavonden vinden plaats op de derde dinsdag van de maand.

  • Contactavonden
    Tijdens contactavonden gaan deelnemers van Authos met elkaar in gesprek. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf bepaald. Een terugkerend thema is Autipraat. Hierbij wordt aandacht besteed aan autisme  gerelateerde onderwerpen. Voorbeelden van andere thema-avonden zijn filosoferen, bordspellen, kookclinic en feestdagen zoals Sinterklaas en Nieuwjaar.
    De contactavonden vinden plaats in Wijkcentrum Koningshaven te Tilburg, van 19:30 tot 22:00 uur. 
     
  • Activiteitenavonden
    Tijdens de activiteitenavonden wordt er gezamenlijk een activiteit ondernomen buiten het Wijkcentrum. Denk hierbij aan: poolen, bowlen, darten, een stadswandeling of samen uit eten.