Lotgenotencontact en activiteiten - Au-Some

 

Au-Some biedt sinds augustus 2021 vrije en gezellige meetings voor en door autistische LHBTI+’ers (lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse-personen en mensen met een andere vorm van seksuele of genderdiversiteit) in en rond Amsterdam. Deze zijn prikkelarm, laagdrempelig en in de regel gratis, zodat iedereen mee kan doen en het naar zijn zin heeft. Tijdens de maandelijkse meetings is er veel te doen. Maar of je nou wil socializen, netwerken, leuke spelletjes wil spelen, iets drinken of op een andere manier wil genieten van een plek speciaal voor jou met gelijkgestemden, je hebt bij Au-Some altijd de vrijheid om te zijn wie je bent. 

Iedereen die Au-Some bezoekt is autistisch of op een andere manier neurodivers. Hierdoor is niemand meer “gek”, “vreemd” of “anders” en is iedereen “normaal”. Naast neurodiversiteit is seksuele of genderdiversiteit bij Au-Some de regel en niet de uitzondering. 
De vrijwilligers zijn bevlogen en komen uit de doelgroep, maar hebben, afgezien van ervaringsdeskundigheid, géén pedagogische kennis of zorgkennis in huis. Hierdoor zijn de bijeenkomsten minder geschikt voor minderjarigen of mensen die continue begeleiding nodig hebben (eenmalig een begeleider meenemen om kennis te maken is geen probleem).

Au-Some organiseert ook regelmatig extra activiteiten, zoals themabijeenkomsten, lezingen, wandeltochten en meer. De maandelijkse bijeenkomsten zijn gratis, maar soms wordt er voor extra bijeenkomsten een eigen bijdrage gevraagd.

I

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.