Lotgenotencontact en activiteiten - De Kempen Specials (DKS)

De Kempen Specials (DKS) is een club voor kinderen en jongeren met autisme met een normale begaafdheid. Hou je van avonturen? Bij DKS kan dit, altijd binnen je eigen grenzen.
Er zijn 2 leeftijdsgroepen: De Kempen Specialks Kids (7 t/m 12 jaar) en De Kempen Specials TEENS ( 13 t/m 19 jaar). De leeftijden van de groepen is een indicatie, er wordt flexibel mee omgegaan zodat het voor elk persoon passend is.

De KIDS treffen elkaar een keer per maand op zondagmiddag om samen een leuke activiteit te ondernemen. Bij de activiteiten van de KIDS worden de kinderen altijd begeleid door een van de ouders/verzorgers.
De TEENS kunnen elkaar één keer in de twee weken treffen op zondagmiddag in het pand van D’n Achterum (Voortseweg 9 in Eersel) of tijdens een outdooractiviteit.

De activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers (veelal ouders, ervaringsdeskundigen of stagiaires met relevante opleiding). Ouders van deelnemers (die geen vrijwilliger zijn), worden gevraagd als er meer ondersteuning nodig is bij bv. vervoer of extra handen. De leiding/verantwoordelijkheid blijft bij de vrijwilligers liggen.

Er wordt ruim van tevoren een activiteitenprogramma opgesteld, welke wordt gepubliceerd op de eigen website. Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van het aantal deelnemers, het weer, mogelijkheden bij andere organisaties, etc.