Lotgenotencontact - Maatjesgroepen - Slimmerik - Heerenveen

Slimmerik is een regionale jeugdhulporganisatie die gespecialiseerd is in autisme en bijkomende diagnoses en/of problematiek bij kinderen tot 18 jaar.

Specialistische begeleidingsgroepen
Slimmerik organiseert maatjesgroepen (specialistische begeleidingsgroepen) van maximaal 5 kinderen of jongeren met (kenmerken van) autisme uit dezelfde leeftijdscategorie. Met deze groepjes spreken de begeleiders van Slimmerik 1 keer per week 2 uren af op de eigen locatie en ondernemen ze activiteiten op maat.

Tijdens deze activiteiten zal er ook veel gelegenheid zijn om elkaar beter te leren kennen en te ervaren dat ze niet de enige zijn die autisme hebben.  De begeleiders bespreken met hen alledaagse situaties waar ze tegenaan lopen in hun leven en ondertussen krijgen ze uitleg over hun autisme (psycho-educatie). Ze krijgen praktische handvatten aangereikt om met situaties om te gaan. Er wordt gedurende deze maatjesgroepen niet gegamed.

Tijdens deze bijeenkomsten zal er ook aandacht zijn voor onderdelen uit de Rots en Water training en worden er activiteiten op sport- en spelgebied georganiseerd. Het zijn gevarieerde bijeenkomsten met inspanning, maar ook voldoende tijd voor ontspanning. Naast het gericht werken aan de doelen speelt het leuk hebben met elkaar ook een belangrijke rol tijdens de bijeenkomsten. 

Overig
Maatjesgroepen kunnen in combinatie met andere ondersteuningsvormen uit het aanbod van Slimmerik, maar ook los ingezet worden.

Voor meiden & jongens in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar biedt Slimmerik specifieke meiden- of jongensgroepen. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.