Muziektherapie - Spelen met klank

Bea Kromhout van 'Spelen met klank' is muziektherapeut en muziekdocent. Zij geeft muziektherapie aan volwassenen en kinderen. De therapie wordt ingezet bij bijvoorbeeld ASS, depressie, ADHD, bij verstandelijke of lichamelijke beperkingen, burn-out, levensvragen en bij dementie.

Muziektherapie is een non-verbale therapie en kan waardevol zijn als bijvoorbeeld communicatie via een gesprek moeilijk is. Muziek maakt communicatie op een andere wijze mogelijk zoals bijvoorbeeld in een vraag en antwoordspel of bij het samen zingen van een melodie.

Tijdens de muziektherapie bespeel je een instrument, zing of luister je naar muziek. Elke therapie is uniek, afgestemd op de hulpvraag en de voorkeur voor een instrument. De instrumenten zijn eenvoudig te bespelen en veelal voor de therapie ontwikkeld. Ook is het mogelijk de trillingen van de instrumenten direct op het lichaam te voelen.
Er wordt een doelstelling voor de therapie vastgelegd. Door middel van oefeningen wordt hieraan gewerkt. Hierbij gaat het niet om het resultaat, maar om het proces. Dit proces is gericht op het verkrijgen van inzicht en stimuleren van ontwikkeling en genezing.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.