Neurofeedback behandeling -Neurofeedback Instituut Arnhem

Neurofeedback is een methode gericht op het veranderen van hersenactiviteit, gebaseerd op het lerende vermogen van het brein. Het Neurofeedback Instituut biedt Neurofeedbackbehandeling aan voor kinderen en volwassenen ouder dan 5 jaar. 

De Neurofeedback behandeling binnen dit instituut wordt gegeven door psychologen die afgestudeerd zijn in de Klinische (Neuro)Psychologie aan een Nederlandse universiteit. Naast Neurofeedback behandeling voeren zij ook gesprekstherapie uit. Wanneer u hier in behandeling bent, kunt u vertrouwen op kundige en breed-georiënteerde psychologen met verstand van psychologische aandoeningen.

Wat kan neurofeedback betekenen voor mensen met autisme (en/of ADHD)?

Op de website van het Neurofeedback Instituut staat daarover het volgende:

" Er zijn verschillende afwijkingen in hersenactiviteit die in verband gebracht kunnen worden met Autisme Spectrum Stoornis. De meeste wetenschappelijke onderzoeken laten een patroon van ‘corticale hypo-arousal’ zien. Dit betekent dat de hersenschors relatief te weinig activiteit laat zien. 
Bij ongeveer de helft van de mensen met Autisme Spectrum Stoornis is er ook sprake van ADHD. ADHD wordt ook vaak in verband gebracht met corticale hypo-arousal. Het lijkt er dus op dat er een overlap bestaat tussen Autisme Spectrum Stoornis en ADHD, in termen van symptomen, maar ook in termen van afwijkingen in hersenactiviteit.
Neurofeedback behandeling van Autisme Spectrum Stoornis richt zich dan ook vaak op het verhogen van activiteit in vooral de frontale gedeelten van het brein. Dit kan ervoor zorgen dat zowel de Autisme Spectrum Stoornis symptomen als de AD(H)D symptomen verminderen."

De website van het Neurofeedback Instituut biedt uitgebreide informatie over neurofeedback, de werkwijze en behandeling met neurofeedback. Het Neurofeedback Instituut heeft meerdere vestigingen in Nederland. 

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.