Ondersteuning aan mensen met een hulpvraag - Humanitas DMH

Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) is een landelijk verspreide zorgorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Het zorgaanbod van Humanitas DMH bestaat onder andere uit:

 • begeleid wonen op woonlocaties
 • ambulante begeleiding 
 • dagbesteding.   

Over het algemeen richt de zorg zich op mensen met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek, waaronder ook autisme. Uitzonderingen in het zorgaanbod zijn twee woonlocaties in Deventer; hier wonen mensen met autisme en een gemiddeld intelligentieniveau. 

Begeleid wonen voor mensen met autisme en een gemiddeld intelligentieniveau:  

 • Locatie JP Thijsseweg Deventer
  Aan de JP Thijsseweg biedt Humanitas DMH begeleid wonen aan mensen met autisme (ASS) vanaf 18 jaar met een gemiddeld intelligentieniveau. Er zijn 22 woonplekken (studio's). 
  Dé plek voor jongvolwassenen die zelfstandiger willen worden en (beter) willen leren omgaan met hun autisme. Het team is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van mensen met autisme en verwante stoornissen. 
  Om hier te wonen is een indicatie GGZ Zorg Zwaarte Pakket 3, 4 of 5 nodig, gefinancierd via WMO.

 • Locatie Waterjuffer Deventer
  Hier wonen 21 mensen met een Autisme Spectrum Stoornis en een gemiddeld niveau met een indicatie wonen vanuit de WLZ-GGZ. Ze wonen zo zelfstandig mogelijk (appartement) en krijgen – door in autisme gespecialiseerde begeleiding – precies die hulp waar zij om vragen. 

Meer informatie
Meer informatie over bovenstaande locaties en de dienstverlening van Humanitas DMH kunt u vinden op de website van Humanitas DMH. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met het Centraal Cliëntservice Bureau.

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.