Podcast over autisme bij vrouwen - WOMEN Inc. Podcast

WOMEN Inc. is een belangenorganisatie die sinds 2005 de emancipatie van vrouwen in Nederland versnelt. Zij streven naar een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. Kortom, gelijke kansen voor iedereen op de thema‚Äôs waar ongelijkheid nog groot is in Nederland: Gezondheid, Media, Geld en Werk.
Persoonlijke ervaringen doen ertoe. Daarom maakt WOMEN Inc. podcasts, waarin de geleefde ervaring van verschillende mensen centraal staan en op welke manier zij met in- en uitsluiting te maken krijgen.

Podcast aflevering 5: Autisme
Wat heeft autisme met emancipatie te maken? Het antwoord op die vraag is: veel. Het verhaal van Suzanne (33) is hier het bewijs van. Vanaf jonge leeftijd loopt zij tegen een heleboel drempels op. Ze kan moeilijk contact maken, is verlegen en heeft veel hoofdpijn. Na een zoektocht van 16 jaar binnen de geestelijke gezondheidszorg krijgt ze uiteindelijk de diagnose autisme. Een diagnose die bij vrouwen vaker gemist wordt dan bij mannen, en soms zelfs nooit wordt herkend.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.