Rijdende snoezelruimte - De Snoezelbus

Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen.

Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element).

Snoezelen biedt een ingang om via aangename zintuiglijke prikkels contact te maken met de belevingswereld van jong en oud. Dit heeft een positief effect op hun stemming en gedrag waardoor het bijdraagt aan kwaliteit van leven.

Stichting de Snoezelbus beheert een stadsbus welke is omgebouwd tot een volwaardige snoezelruimte waardoor snoezelen naar de mensen toe gebracht kan worden. In de bus zijn voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden aanwezig die de zintuigen aangenaam prikkelen. Zowel particulieren als instellingen kunnen de bus reserveren voor een uur, dagdeel of hele dag.

Snoezelen in de bus kan een geschikte activiteit zijn voor kinderen en volwassenen met autisme, al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking.

De Snoezelbus komt graag op uw locatie snoezelen (mits goed bereikbaar en een geschikte parkeerplek in de directe omgeving).