Snoezelen in de Belevingsruimte - Crea Coaching

In de Belevingsruimte in Holtum, Zuid-Limburg, kun je - op afspraak - terecht voor individuele begeleiding, kleine groepsactiviteiten en verschillende workshops. Het is geschikt voor alle doelgroepen, met name voor kinderen en volwassenen met autisme, die hun zintuigen willen ervaren met het SHX interactief snoezel systeem. Het SHX systeem kan door iedereen met behulp van verschillende bedieningsvormen worden gebruikt.

Deelnemers worden uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en invloed te hebben op wat er in de ruimte gebeurt. Denk aan het bedienen van de lampen of het bedienen van een grote zitzak, die trillingen laat ervaren die kloppen bij het beeld van de beamer en de geluiden die je hoort. Een prikkel afgestemde ruimte voor iedereen die voor zijn ontspanning komt, regie wilt ervaren of uitdaging nodig heeft.

Er wordt gewerkt met verschillende OC vormen (Ondersteunde Communicatie): iedereen die met gebaren of een spraakcomputer werkt kan hier terecht. Op maat worden er activiteiten aangeboden en gemaakt, afgestemd op waar de motivatie van een persoon ligt. Denk aan verschillende methodieken, zoals: BiM (Beleven in Muziek), Ervaar het maar, Kanjers in de Keuken, Shantala massage en Sensorische Informatieverwerking (SI).

In de Belevingsruimte staan 3 pijlers centraal: Zintuigen, Communicatie en Zelfstandigheid. Iedere 2 tot 3 maanden staat de Belevingsruimte in het teken van een nieuw thema. 

Kijk hieronder naar het thema dat er nu is!

Werken met kleuren en OC
Snoezelen in thema's