Speciaal onderwijs - Visio Breda

Koninklijke Visio Onderwijs Breda is een school voor kinderen met een meervoudige beperking in de leeftijd van vier tot twintig jaar. Naast een visuele beperking hebben alle leerlingen een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben veel leerlingen nog extra beperkingen zoals motorische beperkingen, een aan Autisme Spectrum Stoornis (ASS) verwante beperking of bepaalde syndromen. Het onderwijsaanbod bereidt de leerlingen voor op hun vervolgbestemming en op deelname aan de samenleving.

Er zijn leerroutes voor leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van:

  1. nul tot twee jaar  
  2. twee tot vier jaar
  3. vier tot zes jaar
  4. zes jaar en ouder

Het uitgangspunt is de leerling als uniek persoon. Per leerling wordt gezocht naar een specifieke manier waarop hij of zij iets kan leren. Er wordt gekeken naar wat het kind kan in plaats van naar wat het allemaal niet kan. Ontwikkeling van de leerling, op zijn of haar eigen niveau, staat altijd voorop.

De bijzondere doelgroep van Visio Onderwijs Breda vraagt om specifieke onderwijsmethodes die aansluiten bij de communicatiemogelijkheden van de leerlingen. Muziek als onderdeel van Totale Communicatie is essentieel voor het lesprogramma aan leerlingen met een (ernstig) meervoudige beperking.

Wanneer u een kind met een visuele beperking wilt aanmelden voor (ondersteuning in) onderwijs kunt u bellen met het Cliëntservicebureau van Visio: 088 585 85 85. Een medewerker brengt uw vragen in kaart en geeft informatie over het aanmeldproces en de onderzoeken die er deel van uitmaken. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.