Tijdelijk wonen met behandeling - Sius

De Sius locatie Europaweg is een verbouwde boerderij, die ligt aan de rand van Lichtenvoorde. Op deze behandelgroep wonen kinderen en jongeren (12-20 jaar) met een (lichte) verstandelijke beperking die behoefte hebben aan intensieve behandeling. Bijvoorbeeld vanwege klachten door hechtingsproblemen, een ontwikkelingsstoornis, (forse) gedragsproblemen, autisme of een stoornis in het autistisch spectrum (ASS), of ADHD. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig.

In totaal is er plek voor 12 jongeren. Je hebt je eigen slaapkamer en deelt de ruime, lichte woonkamer en keuken met 5 anderen. Hier kook en eet je bijvoorbeeld samen. Er is ook een gemeenschappelijke buitenruimte met tuinbanken. In het recreatiehok kun je met elkaar ontspannen of een activiteit doen. De boerderij grenst aan weilanden en er is dus veel ruimte.

Eén van de appartementen is een trainingsappartement. Hier worden jongeren voorbereid op zelfstandig wonen. Je woont op jezelf en krijgt een tijdje hulp bij het huishouden, zoals boodschappen doen en kleren wassen. Die hulp bouwen ze steeds verder af. Uiteindelijk verhuis je naar je eigen plek. Op de Europaweg woon je dus tijdelijk. Hoe lang dat is verschilt per persoon. De begeleiders kijken samen met jou naar mogelijkheden voor de toekomst, zodat je zo zelfstandig mogelijk verder kunt.

Om hier te wonen heb je een beschikking van de gemeente of een Wlz-indicatie (vanaf 18 jaar) nodig.