Training Brain(s)storm - GB Autisme

GB Autisme is er voor alle mensen die een diagnose hebben in het autistisch spectrum. 

GB Autisme organiseert bij voldoende belangstelling eens per twee weken een Brain(s)storm voor jongeren en volwassenen met autisme  (17:00 uur tot 21:00 uur, locatie Culemborg).
Tijdens de Brain(s)storm is er veel aandacht voor je gedrag en je denken. Maar er is ook veel aandacht voor kennismaken, interesses en andere sociale zaken. Elke trainingsavond begint met een inloop, daarna wordt het onderwerp van de dag besproken. Daarbij word je uitgedaagd om te verwoorden wat er in je hoofd gebeurt. De ene keer moeilijk, de andere keer makkelijk, maar humor en plezier staan voorop. Nadat duidelijk is hoe iedereen naar een situatie kijkt, worden oplossingen bedacht. In het laatste uur wordt op een praktische manier onderzocht of jouw gevonden oplossing ook voor jou goed voelt.

Wat leer je?

  • Je leert onderzoeken hoe je denkt, wat je tegenhoudt om in bepaalde situaties te reageren en waarom je dat doet.
  • Je leert oplossingen te bedenken waar jij je goed bij voelt.
  • Je krijgt inzicht in de gedachten en denkwijze van anderen en leert van hun oplossingen.
  • Je leert op een andere manier te kijken naar je omgeving, de maatschappij en de mensen om je heen. Hoe ga je om met het gedrag van je partner, je werkgever, je collega’s. Wat is het effect van jouw gedrag op hen, maar ook andersom.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen ? Neem contact op met: aanmelden@gb-autisme.nl