Werk en dagbesteding Medialab - Philadelphia

In het Medialab Doesburg kunnen jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking en/of autisme hun kennis vergroten van 21ste-eeuws vaardigheden en werkzaamheden. Je kunt er werken, leren en ontspannen.

Werken
In het Medialab maak je zelf media. Je schrijft en/of plaats social-media posts, fotografeert, filmt en monteert video's. Daarnaast kun je ook ondersteuning bieden bij het beheer van een (eigen) website of social-media pagina. Je kunt hier zelfs aan de slag met podcasts, bloggen en vloggen. De gemaakte (content)creaties worden vaak gepost verschillende (social)media kanalen (waaronder Facebook & Instagram). Je werkt hier voor echte (interne) opdrachtgevers zoals Ambulant regio Oost Nederland, het cliëntbureau of de afdeling communicatie van Philadelphia.

Tijdens het werken in het Medialab leer je verschillende competenties die belangrijk zijn in het dagelijks leven waaronder plannen, afspraken maken, ideeën genereren, pitchen, interviewen (sociale gespreksvaardigheid) en presenteren.

Leren
In het Medialab wordt er gebruik gemaakt van onder andere programmeermaterialen en lesideeën die ook ingezet worden in het basis- en speciaal onderwijs. Je wordt geholpen bij het vergroten van je eigen veiligheid op het internet (internet veiligheid). Ook werk je aan je werknemersvaardigheden. Ook kun je de cursus 'basis principes van online marketing' (inclusief certificaat) volgen. Daarnaast leer je in korte (online) modules over onder andere video, design en websites.

Ontspannen
Bij het Medialab kun je ook aan de slag met robotica. Je leert vanaf een laag (instap)niveau programmeren. Soms heb je een tablet of pc nodig, maar niet altijd. Programmeren is het in stapjes denken en uit laten voeren van een taak door bijvoorbeeld een (computer)systeem. Met robots kun je naast programmeren nog andere belangrijke vaardigheden leren. Je gaat onder andere met de de robots tekenen, spellen en rekenen.