Wonen en werken - Stichting Titurel

Stichting Titurel biedt langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Titurel beschikt over meerdere woonlocaties (kleinschalige woongroepen) op hun landgoed Bieduinen. 
Daarnaast biedt Titurel  ook ambulante woonbegeleiding in combinatie met logeren bij Titurel. 

Samen wonen en werken
Het samen wonen en werken vormt ‘het hart’ van hun zorg. Bij Titurel bieden ze zorg binnen de context van het samenleven in de gemeenschap: dit is ook een natuurlijke omgeving die veel ontwikkelingskansen biedt. De bewoner krijgt als zelfstandig individu een plek binnen deze gemeenschap: zorg wordt dan ook altijd gegeven op basis van een individueel begeleidingsplan, aansluitend bij de individuele zorgvraag.
De zorg is naast het lichamelijk en psychisch welbevinden gericht op het bieden van optimale ontwikkelingsmogelijkheden.

Het gezamenlijk werken neemt bij Titurel een belangrijke plaats in: ze bieden hun cliënten écht werk, geen dagbesteding. Werk is een belangrijke bron van zingeving. Door ‘echt’, passend, werk te verrichten heb je een zinvolle daginvulling. 
Er is een houtwerkplaats, textielatelier, mattenvlechterij en een keramiekatelier. In elk werkgebied gaan de cliënten onder begeleiding, samen of individueel, aan de slag en creëren zo mooie en unieke producten. Wanneer nodig worden onderdelen van het werkproces zo opgesplitst dat iedereen een bijdrage kan leveren en zo tot zijn recht kan komen.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.