Wonen met intensieve behandeling & dagbesteding De Gravenallee - Aveleijn

Aveleijn biedt zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid.

De Gravenallee is een locatie waar intensieve behandeling en begeleiding (IBB) wordt geboden en biedt woonruimte aan 28 cliënten. Binnen de Gravenallee wonen cliënten met een intensieve ondersteuningsvraag op basis van een VG6 of VG7 indicatie. Naast een verstandelijke beperking kan er ook sprake zijn van autisme, trauma, hechtingsproblemen, depressie, borderline, agressie en automutilatie. De leeftijd van de cliënten varieert van 18 tot 65 jaar.

De Gravenallee kenmerkt zich door wonen en dagbesteding op één terrein. Dat betekent dat overgangen voor cliënten minder groot zijn en er een nauwe afstemming mogelijk is. De dagbesteding vindt zowel binnen (creatief, kantine werkzaamheden) als buiten plaats (hout, tuin en dieren). Aanpassingen in de omgeving en een afgestemde begeleidingsstijl is het specialisme binnen de Gravenallee. De cliënten wonen zo zelfstandig mogelijk, maar toch samen in een veilige omgeving, waar dag en nacht begeleiding aanwezig is.

De bewoners beschikken over ruime appartementen met eigen sanitair. De appartementen zijn gekoppeld aan een gezamenlijke huiskamer en keuken. Kenmerkend voor de huiskamer en appartementen is, dat deze prikkelarm zijn. Er zijn 2 appartementen die geschikt zijn voor individueel wonen. Domotica (akoestische apparatuur, intercom, deuralarm) zijn aanwezig. Het is verplicht dat de bewoners die binnen de Gravenallee wonen ook dagbesteding volgen op eigen terrein. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.