Woonvorm Ravensbos - Radar

Radar helpt kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg om invulling te geven aan hun leven op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, leren en vrije tijd. 

Wonen
Woonvorm Ravensbos is geschikt voor jongvolwassenen (18 - 32 jaar) en volwassenen (45 tot 75 jaar)  met een lichte tot matige verstandelijke beperking met een stoornis in het autisme spectrum (autismeproblematiek staat centraal).
Er wonen 16 mensen verdeeld over twee groepen: Jongvolwassenen en volwassenen. 

De groepswoning is een zeer rustig en landelijk gelegen woonvorm gevestigd in het voormalige logeerhuis van Radar aan de rand van Valkenburg. De woonvorm bestaat uit appartementen, die aan elkaar verbonden zijn via een centrale hal. De meeste cliënten hebben een eigen appartement, slechts enkele delen een badkamer. 

De begeleiding kookt in de centrale keuken voor de groep. De meeste cliënten eten gezamenlijk, maar kunnen desgewenst ook op de eigen kamer eten. Cliënten die gezamenlijk eten, zijn onderverdeeld in twee groepen: de jongvolwassenen en de ouderen. De begeleiding is op maat en maakt gebruik van diverse behandelmethodieken, zoals Brain Blocks, Autisme Centraal Methodiek en psycho educatie.  Er is zeven dagen per week, 24 uur per dag begeleiding (incl. slaapdienst).

Op de woonvorm is er dagbesteding beschikbaar waar cliënten werk uitvoeren met betrekking tot licht industrieel werk, maar waar ook de mogelijkheid is tot creatieve en ontspannende activiteiten, aangepast aan het niveau en de wensen van de cliënt.

.