Diagnostiek, behandeling, begeleiding - Vincent van Gogh - Venray

Vincent van Gogh is de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen in Noord- en Midden-Limburg en delen van Brabant en biedt zorg en ondersteuning vanuit meerdere specialismen en locaties.
De poliklinische zorg behoort tot de Specialistische ggz. De poli bestaat onder andere uit een afdeling Diagnostiek, poli SAP (Stemming-, Angst- en Persoonlijkheidsstoornissen) en Autisme & ADHD. 

Vincent van Gogh biedt hulp aan volwassenen met de (vermoedelijke) diagnose autisme en/of ADHD, hun familie of belangrijke naasten. Deze hulp wordt zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Ook wordt er steeds meer gekozen voor het online behandeling(e-Health) en de combinatie van persoonlijk contact en online behandeling. 

De behandelmogelijkheden op een rij:

  • Psycho-educatie
    In een trainingsgroep krijg je uitleg over Autisme Spectrum Stoornis (ASS).
     
  • Medicatie
    Er bestaan geen geneesmiddelen die ASS kunnen verhelpen. Medicijnen kunnen soms wel nuttig zijn om bepaalde klachten of bijkomende problemen in goede banen te leiden.
     
  • Cognitieve gedragstherapie
    Deze therapievorm richt zich op de verbanden tussen een gebeurtenis en de gedachten, gevoelens, gedragingen en de gevolgen van gedrag die met de gebeurtenis samenhangen. Je volgt de therapie in een groep of individueel. Deze vorm van therapie kan ook gericht zijn op acceptatie van beperkingen (ACT) of zelfbeeld (COMET).
     
  • Coaching
    Door coaching leer je omgaan met de door ASS veroorzaakte beperkingen.
     
  • E-Health hulpverlening
     
  • Systeemtherapie
    De behandelaars bekijken en bespreken je problematiek in samenhang met jouw familie en/of anderen uit je naaste omgeving. Uiteraard met ieders toestemming. 
     
  • Oudercontactgroepen
    De oudercontactgroepen zijn er voor alle ouders/verzorgers van jongeren die binnen het zorgprogramma ‘ASS’ vallen. Er zijn twee verschillende groepen. De ene is voor ouders/verzorgers van ambulante cliënten. De andere voor ouders/verzorgers van jongeren die meedoen aan het woontraject.
     
  • Omgaan met agressie
    In dit leer- en ontwikkelprogramma sta je individueel of groepsgewijs stil bij boosheid. Wat is dat precies en hoe kun je er het beste mee omgaan?
     
  • Leren ‘lezen’ van gevoelens
    Individueel of in groepsverband sta je stil bij ‘gevoelens’. Hoe leer je die beter begrijpen en hoe ga je er mee om?
     
  • Zelfstandigheidstraining
    De begeleiders begeleiden en coachen cliënten tijdens een woontraining om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Wat komt er bij kijken als je zelfstandig wilt wonen? Hoe besteed je je dag? Lees ook de folder over Intensieve Zelfstandigheidstraining Autisme (IZA)

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.