Ina Spijkerman

Mijn naam is Ina Spijkerman en ik ben sinds 2016 jaar eigenaar van Spelend(er)wijs met Ina. Een
bedrijf wat zich richt op spelen! Zelf ben ik dol op spelen en geloof in de kracht van spelen en
bewegen voor ieder mens, groot of klein. In mijn werk richt ik me vooral op de kleinere mensen; de kinderen die vast lopen omdat ze het niet redden op school, hun lijf niet wil wat ze bedenken, angst en ongemak ervaren maar hier niet altijd woorden aan kunnen geven. Vaak met als gevolg dat kinderen zich ongelukkig voelen, ingewikkeld gedrag gaan vertonen, uitvallen op school, op de sportvereniging en ouders soms niet meer weten wat ze moeten doen…
Door middel van spelen ga ik met kinderen aan het werk, door te bewegen vertelt je lichaam een verhaal en dat verhaal ga ik samen met het kind proberen boven tafel te krijgen. Je lichaam laat zien wat er in je hoofd aan de hand is. Er kan sprake zijn van reflexproblemen waardoor je lichaam voortdurend in standje onveilig blijft staan. Je wilt wel leuk mee doen maar je moet overal op reageren. Daarnaast hebben reflexproblemen invloed op je prikkelverwerking, je motorische ontwikkeling en je leergedrag. Door middel van spelen en leren en oefeningen help ik kinderen om zich weer blij en goed te voelen in hun lijf en hun hoofd.
Voor kinderen met trauma en hechtingsproblemen werk ik met Sherborne Samenspel. Hierin werk ik met ouders en kinderen samen om doormiddel van spel alsnog het gevoel van emotionele en fysieke veiligheid en zelfverzekerdheid te ontwikkelen. Ouders worden ondersteund om op een andere manier contact te maken met hun kind.
Wil je meer weten? Kijk eens op mijn website: www.spelenderwijsmetina.nl of neem eens contact op via mail of app.





Aanbod aangemaakt door deze gebruiker

Vanuit de methode contactgericht Spelen en Leren biedt Spelend(er)wijs met Ina verschillende therapieën en werkvormen aan. O.a. voor kinderen met problemen in het autistisch spectrum.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.