Omega Groep

Grondlegger Hans Hersevoort van Omega Groep maakte de zorg van heel dichtbij mee. Zijn twee kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum woonden bij een zorginstelling, die in 2008 een andere koers ging varen. Een koers die voor hem als vader niet meer goed voelde. In 2009 besloot hij de zorg zelf te gaan regelen en richtte Omega Groep op. Inmiddels is Omega Groep met 50 miljoen omzet per jaar, ca. 800 medewerkers en 2000 cliënten uitgegroeid tot een van de grotere zorgorganisaties in Nederland.   

 Omega Groep levert zorg binnen de Wlz, Jeugdwet en Wmo aan jeugdigen en (jong)volwassenen met een psychiatrische beperking en/of licht verstandelijke beperking.  Omega Groep biedt wonen, verblijf, ambulante begeleiding, diagnostiek en behandeling, werk en dagbesteding en gezinshuizen. Werkgebied is Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland.

 

Aanbod van deze aanbieder

Omega Groep biedt in Zwolle, Lelystad en Emmeloord vaktherapie aan jeugdigen van 0 – 18 jaar. Vaktherapie kan worden ingezet wanneer een kind wil leren omgaan met bv. LVB of een Autisme spectrum stoornis (ASS).
Omega Groep ondersteunt mensen met een indicatie vanwege hun verstandelijke en/of psychische beperking, zoals ASS. O.a. met verschillende woonvormen en -begeleiding in Groningen, Friesland, Flevoland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. 
Omega Groep biedt gespecialiseerde gezinsbehandeling bij autisme; een systeemgerichte aanpak op maat waarbij iedereen meedoet en met aandacht voor de invloed van autisme op het functioneren van het gezin en andersom.  
Omega Groep ondersteunt mensen met een indicatie vanwege hun verstandelijke en/of psychische beperking, zoals ASS. Begeleidt ook met advies en consultatie bij het vinden en de financiering van de juiste zorg. 
Omega Groep ondersteunt mensen met een indicatie vanwege hun verstandelijke en/of psychische beperking, zoals ASS. Ondersteunt ook bij wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding of werken in een echt bedrijf.

Wegwijzer Autisme kan de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten niet altijd goed beoordelen en hiervoor dus geen verantwoordelijkheid dragen. Wees bij het betrekken van diensten en producten bij je ondersteuning dus altijd kritisch en vraag eventueel na bij lotgenoten en collega’s.