Over ons

 

De Wegwijzer Autisme geeft een breed overzicht van het aanbod aan producten en diensten dat mensen met autisme en hun naasten helpt op hun manier te leven met autisme. Van apps, ondersteuning, zorg en dagbesteding tot lotgenotencontact: op Wegwijzer Autisme vind je snel en gemakkelijk producten en diensten in jouw regio.

Waarom een Wegwijzer?

Het hulp- en zorgaanbod in Nederland is groot. Maar hoe vind je dat ene product of die ene hulpverlener die bij jouw leven past? Veel mensen vinden dat lastig. De Wegwijzer Autisme geeft een overzicht van zo veel mogelijk aanbod op alle levensgebieden, speciaal gemaakt voor mensen met autisme en hun naasten.

Het team achter de Wegwijzer Autisme

Een klein team van (ervaringsdeskundige) medewerkers beheert de website, voegt aanbod toe en controleert aanbod dat anderen plaatsen. De Wegwijzer Autisme wordt betaald door het ministerie van VWS en uitgevoerd door Stichting In-Tussen.

Gebruikers en aanbieders kunnen diensten en producten aanvullen. Een onafhankelijke moderator bewaakt het aanbod en past de informatie zo nodig aan om de vindbaarheid en/of de volledigheid te verbeteren.

Naast deze Wegwijzer Autisme is er ook een Wegwijzer Hersenletsel voor mensen met hersenletsel.