Ambulante begeleiding - Praktijk Otero

Praktijk Otero biedt ambulante begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen met ASS in Apeldoorn en directe omgeving. De begeleiding vindt plaats op een door u gekozen locatie: bij voorkeur bij u thuis, of op uw werk, op school, op de sportclub of ergens anders.

Praktijk Otero biedt ook ACT bij ASS voor jongeren en volwassenen en ACT4kids. 
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vrij nieuwe vorm van therapie/begeleiding.
Het doel van ACT is leren leven naar je waarden, ondanks beperkingen, angsten en andere problemen. Bij ACT wordt veel gebruik gemaakt van oefeningen en metaforen. Het gaat vooral om doen. Het doel van ACT is het aanleren van een andere houding ten opzichte van klachten of situaties in het leven die waarschijnlijk blijvend zijn. En daarmee ook het verhogen van de kwaliteit van leven.
Bij ACT wordt niet (direct) ingezet op het veranderen van de situatie, maar op het ermee leren leven waardoor je er minder last van gaat ondervinden. We stoppen met vechten tegen de problemen, wat rust kan geven, zonder dat er verder iets is veranderd aan de situatie. Daarnaast wordt ingezet op onderzoeken wat je echt belangrijk vindt in het leven, maar waar je (door het gevecht tegen de problemen) niet aan toe komt. Dit kan een nieuwe richting geven aan je leven.
ACT combineert hiervoor mindfulness en acceptatie-training met technieken om je gedrag te veranderen.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.