AutismeBelevingsCircuit - Autisme Steunpunt Zuidoost Brabant

Doel

Door het AutismeBelevingsCircuit leer je autisme kennen en ervaren.

Inhoud

Het AutismeBelevingsCircuit laat je door “autistische ervaringen” meemaken hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een autismespectrumstoornis te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier. Deze workshop is een actieve en zeer toegankelijk dagdeel vol ervaringen.

Het AutismeBelevingsCircuit bestaat uit een aantal opdrachten en werkvormen die je gaat uitvoeren. Er zijn doe-opdrachten en zintuiglijke ervaringen. Eén van onze medewerkers leidt je door het circuit heen en er is ruimte voor het delen van ervaringen. Ook worden diverse tips gegeven voor autismevriendelijkheid. Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf wat je misschien al ooit gelezen hebt. Via negen opdrachten brengt dit AutismeBelevingsCircuit je in de gevoelswereld van autisme.

Doelgroep

Het AutismeBelevingsCircuit is er voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen: ouders, opa's, oma's en andere betrokkenen. 

Kijk voor het volledige aanbod van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant op Autisme | Autismesteunpunt