Begeleiding bij autisme - Scauting

Scauting ondersteunt jeugdigen en volwassenen met autisme, met een normale tot hoge begaafdheid. Scauting biedt individuele ondersteuning in de thuissituatie en groepsondersteuning op locatie. Tevens ondersteunt Scauting leerlingen, studenten en werknemers om volop mee te kunnen doen in de maatschappij.

Individuele ondersteuning
Scauting biedt individuele ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben in de thuissituatie. Hierbij komt er een ambulant medewerker bij jou thuis. De ambulant medewerker ondersteunt jou bij zaken die jij lastig en onoverzichtelijk vindt, waardoor jij er niet aan toe komt. Voorbeelden van ondersteuning zijn: leren omgaan met prikkels, hoe krijg ik mijn huishouden op orde, hoe maak ik contacten met derden etc.? Maar ook ondersteuning bij de opvoeding. De ambulant medewerker streeft ernaar om samen met jou jouw zelfredzaamheid te vergroten. Het is belangrijk om te weten dat onze ambulante medewerkers samen met jou aan het werk gaan.

Groepsondersteuning op locatie
Scauting biedt verschillende vormen van ondersteuning op locatie. Deze ondersteuning is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling (sociaal-emotioneel) en op de ontwikkeling van jouw talenten. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke expressie, vakkennis (ICT, programmeren, technische kennis) of overig maatwerk afgestemd op de vraag van de deelnemer (bv leren koken of wassen). In de eerste periode ga jij je oriƫnteren en onderzoeken we of er factoren zijn die ontwikkeling in de weg staan; denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van een duidelijke dagstructuur, een laag zelfvertrouwen. Na die periode stellen we samen met jou doelen op voor het vervolg. De ondersteuning op locatie helpt jou om uiteindelijk weer te starten met bijvoorbeeld een studie of werk. Als dit niet lukt blijf je welkom bij Scauting.

Ondersteuning voor leerlingen, studenten en werknemers
Scauting ondersteunt leerlingen en studenten met een vorm van autisme. Hierbij kan gedacht worden aan ondersteuning bij het plannen en structureren van school- en stagewerkzaamheden, het bewaken van deadlines en het behalen van goede resultaten.
Scauting biedt ondersteuning bij leren op afstand. Zo hoeven leerlingen en studenten zich niet aan te passen aan een klassikaal tempo en hoeven ze niet per se op school te werken. Het leren wordt afgewisseld met activiteiten op onze locatie. Verder kunnen leerlingen beginnen wanneer het hen past, dus niet noodzakelijk in september.
Als je op je werk regelmatig moeilijkheden ondervindt bij bepaalde zaken dan kan een jobcoach van Scauting je daar bij ondersteunen.

Hoe werkt Scauting?
Bij Scauting vinden ze oprecht persoonlijke aandacht, de OPA benadering, belangrijk en gaan ze uit van het feit dat ieder mens uniek is. De begeleiders ontdekken jouw talenten en werken er samen aan om deze talenten verder te ontwikkelen. 
Bij Scauting stel je, samen met de coach, persoonlijke doelen op. Hier kun je aan werken in de groep of in de thuissituatie. De doelen worden na verloop van tijd geƫvalueerd en eventueel bijgesteld. Het werken aan doelen gebeurt dus altijd in overleg met jou en in het tempo dat bij jou past. Zo kun je zonder druk aan de slag.

De medewerkers van Scauting beschikken over expertise op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen. Bij ons werken zowel mensen met als zonder autisme.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.