Brussengroep - KrekelAutismeCoaching

Het is voor ouders een hele klus om een zoon of dochter met autisme op te voeden. Het is ook niet altijd merkbaar/ zichtbaar voor de omgeving. De omgang met een kind met autisme vereist veel aandacht, veel inlevingsvermogen en veel geduld. Niet alleen van de ouders maar ook van de broers en zussen (‘brussen’). 

Als Brus voel je je vaak heel verantwoordelijk, loyaal en je wil al zeker niet klagen. Je doet maar alsof er niets aan de hand is, want je ouders hebben het al moeilijk genoeg. Je kunt moeilijk aandacht vragen en bent geneigd je ouders te helpen. Het is soms moeilijk om met het vreemde gedrag van je broer/ zus met autisme om te gaan en soms schaam je je misschien daar ook wel voor tegen over anderen. Je denkt dat je de enige bent met zo’n broer of zus. 

Brustraining
Om je te leren omgaan met de problemen waar je als broer of zus tegen aanloopt en in contact te komen met andere brussen heeft KrekelAutismeCoaching de Brustraining ontwikkeld: 

  • In de bijeenkomsten praat je als brus met andere brussen over elkaars situatie. Wat dit voor jou betekent om op te groeien met een broer of zus die autisme heeft. 
  • Er wordt informatie gegeven over autisme. Je leert omgaan met je gevoelens en krijgt handvatten aangereikt hoe om te gaan met je autistische broer/ zus. Je leert opkomen voor jezelf en een eigen plek in het gezin. 

De cursus is bedoeld voor brussen: - Vanaf 12-15 jaar - van wie een broer/ zus met autisme gediagnosticeerd is en thuis woont.
Het is niet wenselijk dat brussen uit één gezin aan dezelfde groep deelnemen.

De training bestaat uit 4 donderdagen van 16.15 – 18.00 uur.
Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om een nieuwe groep te starten worden nieuwe data gepland (locatie Arnhem).

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.