Denkt u dat u autisme of ADHD hebt? Praat erover met uw huisarts. De huisarts kan u naar GGZ inGeest verwijzen voor diagnose of verder onderzoek.
Diagnose stellen en behandeling
Wanneer er een diagnose ADHD of autisme wordt gesteld, biedt GGZ Ingeest een groepsbehandeling (psycho-educatie) aan waarin u meer te weten komt over de diagnose en wat deze voor u persoonlijk betekent. Aan deze groepen neemt ook een ervaringsdeskundige met autisme deel.
Voor sommige hulpvragen wordt ook cognitieve gedragstherapie in groepsverband aangeboden. Daarnaast is het mogelijk om een medicatieconsult te krijgen.
Via e-health kunt u daarnaast aan de slag met bijvoorbeeld slaapproblemen en andere bijkomende problemen die mensen met autisme en ADHD kunnen ondervinden.
Voor langdurige begeleiding voor autisme en ADHD wordt u na het traject bij GGZ Ingeest zo nodig doorverwezen naar WMO coachingsorganisaties.
Voor jong-volwassenen tussen de 18-25 jaar en ouderen vanaf 60 jaar heeft GGZ Ingeest speciale behandelingen. Jong-volwassenen en ouderen hebben vaak bepaalde problemen die mensen van andere leeftijden niet hebben.
Second opinion
Indien elders onderzoek naar ADHD of autisme is gedaan en u wil een tweede mening, dan is het mogelijk om bij GGZ Ingeest een second opinion aan te vragen.
Neurodiversiteit
Op de poli staat oog voor neurodiversiteit hoog in het vaandel. Dit betekent dat autisme en ADHD niet gezien worden als afwijking, maar als een andere manier van informatie verwerken die zowel voor- als nadelen kan hebben in het leven.
Tijdens het onderzoek probeert de behandelaar samen met u, uw sterke en minder sterke kanten in kaart te brengen.