IT Maatwerk- en leerwerktrajecten voor (jong)volwassenen - Script

Script biedt IT leer-/werktrajecten gefinancierd door UWV of gemeente gericht op (jong)volwassenen met (vermoedens van) autisme en met interesse in IT. De focus ligt op het talent van de deelnemers. 
Script heeft een veelzijdig team dat gespecialiseerd is in vormen van autisme en IT. Alle medewerkers hebben een achtergrond in de GGZ en/of IT. Zij weten daarom als geen ander hoe beide sectoren elkaar kunnen versterken.

Op hun locatie in Groningen zijn alle werkplekken afgestemd op de behoeften van mensen met autisme en interesse in IT: prikkelarm, rustig en comfortabel. Werkinhoudelijk leren mensen bij Script programmeren.  Voor (jong)volwassenen kan dat via twee trajecten: 

 • Maatwerktraject (dagbesteding)
  Het maatwerktraject is een traject waarbij je start met een persoonlijk plan dat naar jouw behoefte is ingericht. In het maatwerktraject volg je een programma waarin begeleiders van Script jou (beter) leren programmeren.
  Er zijn geen klassikale lessen of colleges. Je werkt in het begin van het traject voornamelijk individueel. 
  Het maatwerktraject heeft geen vaste duur. Het traject wordt in overleg met jou gepland.
   
 • Leerwerktraject (arbeidstoeleiding en re-integratie)
  Een leerwerktraject bij Script is een traject waarbij je binnen vooraf bepaalde tijd wordt opgeleid tot software developer. Het einddoel is altijd om na het traject aan het werk te gaan. Voordat je een leerwerktraject kunt volgen, ga je eerst een thuisstudie doen. De thuisstudie bepaalt of jij het in huis hebt om binnen korte tijd opgeleid te worden tot junior software developer. Als de thuisstudie succesvol is doorlopen ga je aan de slag met het reguliere programma. 
  De thuisstudie duurt vijf weken. Na de thuisstudie volgt het daadwerkelijke traject. Deze duurt negen maanden. Daarna ga je nog uiterlijk zes maanden (meestal korter) werken op een werkervaringsplek. Het totale traject duurt daarmee zo’n één tot anderhalf jaar.

Thuisbegeleiding
Soms gaat het thuis niet zo lekker. Meestal is er sprake van problemen op verschillende leefgebieden. Soms versterkt door bijvoorbeeld dwang, angst of somberheidsklachten. Het kan voorkomen dat een deelnemer uit het dagbestedingstraject als gevolg daarvan behoefte heeft aan extra begeleiding. 
In overleg kan er dan (ambulante) thuisbegeleiding aangeboden worden vanuit Script.

Script heeft ook nog een apart jeugdprogramma voor jongeren met autisme die thuiszitten. 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.